Ronde Tafel en Samenwerkingen

De kerngroep bestaat op dit moment uit Manfred Eggersdorfer, Reindert Graaff, Chaja Hudepol, Idelette Nutma, Marjo Kommeren, Jaap Toet en Roland de Wolf. Deze groep maakt zich actief hard voor de missie van de CMSM, door deze te delen, door brieven te sturen naar overheidsinstanties, en door contact met de media. Als je geïnteresseerd bent om betrokken te raken bij deze samenwerking, dan zijn er meerdere manieren waarop dat kan.

Manier van betrokkenheid

Ronde Tafel leden kunnen aan ons laten weten hoe nauw zij betrokken willen, afhankelijk van het onderwerp waar de kerngroep op dat moment aan werkt. Deze betrokkenheid kan variëren per onderwerp, afhankelijk van hun expertise. Als een RT lid permanent als lid van betrokkenheidsniveau een/twee lid wil deelnemen, of niet meer bij de CMSM betrokken wil zijn, dan kunnen zij daarover contact opnemen met de kerngroep.

Leden van de Ronde Tafel

Betrokkenheidsniveau 1

Betrokkenheidsniveau 1

Niveau 1 bevat de leden van de Ronde Tafel die actief betrokken willen zijn bij alle processen. Zij doen dit door bijvoorbeeld suggesties te geven voor nieuwe activiteiten, door ons werk te delen op sociale media, en door hun naam te verbinden aan de brieven die wij sturen.

Betrokkenheidsniveau 2

Betrokkenheidsniveau 2

Niveau twee is een oplossing voor hen die wel betrokken willen zijn bij het proces, maar om professionele of persoonlijke reden niet hun naam aan deze groep kunnen verbinden. Wij waarderen de inbreng van deze leden enorm, en respecteren dan ook de grenzen die zij stellen aan hun betrokkenheid.

Samenwerkingen en netwerkorganisaties

De CMSM wil vanuit het patiënten-perspectief meer de aandacht vestigen op de meerwaarde van micronutriënten voor het herstel van en na kritieke ziekte. Hoe mooi zou het zijn als we daarmee het herstel van patiënten kunnen bevorderen en verbeteren. Daarvoor zoekt CMSM partners om samen deze ‘patiënt-gedreven’ insteek kracht bij te zetten met ervaringen uit de eerste hand.

De Vereniging van Mensen met Brandwonden

De Vereniging van Mensen met Brandwonden

Met dit doel is o.a. contact gezocht met de Vereniging van Mensen met Brandwonden. Samen willen we ervaringen van (ex-)patiënten gaan bundelen en kijken naar de rol die voedingssupplementen bij hun herstel hebben gespeeld.

Relevante organisatie: Alliantie Voeding in de zorg

Relevante organisatie: Alliantie Voeding in de zorg

Alliantie Voeding in de Zorg is het landelijk expertisecentrum van voeding in de zorg. Zij realiseren gezondheidswinst, door wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar te maken in preventie en zorg. Dit doen zij samen met overheden, bedrijven, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en kennisinstellingen. In opdracht van het ministerie van VWS werken zij binnen het Nationaal Preventieakkoord aan o.a. de landelijke uitrol van een gezond voedingsaanbod in zorginstellingen, voedingsadvies op maat voor patiëntgroepen, en het inbedden van voeding & preventie in zorgopleidingen.

Een mooi voorbeeld van de research in dit domein is de onderzoekslijn metabole stress o.l.v. prof. Arthur van Zanten.

Sepsis en daarna

Sepsis en daarna

Vanuit Sepsis en daarna werd een aantal jaren geleden begonnen met het vragen van meer aandacht voor de rol van vitamine C in de acute fase van sepsis. Sepsis en daarna vond al snel medestanders die zich voor het zelfde doel sterk maakten, zoals boven genoemd. Zij inspireerden elkaar. Gaandeweg groeide deze betrokkenheid uit tot een samenwerking van diverse experts en patiënt- en burgergezondheids-organisaties: de CMSM. Sepsis is een kritiek ziektebeeld waarbij o.a. de rol van vitamine C veelvuldig wordt onderzocht. De waarde van micronutriënten biedt deze patiëntengroep perspectief voor betere ondersteuning van het herstel.

Mijn Data Onze Gezondheid

Mijn Data Onze Gezondheid

Mijn Data Onze Gezondheid is een patiënt-gedreven organisatie die oplossingen ontwikkelt voor mensen met een fysieke of mentale aandoening of beperking, door het actief ontsluiten van de onderzoekskwaliteiten van burgers zelf: Burger Wetenschap, of wel Citizen Science. MD|OG gelooft dat de waarnemingen en bevindingen die wij als burgers opdoen van groot belang zijn voor onszelf, voor onze gezondheidssector en voor onze samenleving.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Invalid Input

Invalid Input